9 تکنیک زبان بدن برای ارتباط بهینه با مشتریان آرایشگاه (بخش اول)

[kkratings]

اهمیت تأثیر «زبان بدن» (Body language) در ارتباط با مشتری نسبت به ارتباط کلامی بیشتر است. متأسفانه در منابع فارسی درزمینه‌ی اصول زبان بدن برای مدیران آرایشگاه و آرایشگران، مطالب تخصصیِ کمی وجود دارد؛ به همین دلیل طیِ دو مقاله، 9 تکنیک زبان بدن آرایشگران برای ارتباط بهینه با مشتری را توضیح خواهیم داد. با مجموعه‌ی تحقیقاتی فرشته الوندی همراه باشید.

همین الان مشاوره سالن زیبایی دریافت کنید

برخی از این مقدمات عبارتند از :

اهمیت ارتباط با مشتری آرایشگاه با استفاده از تکنیک‌های زبان بدن

زبان بدن یا اشارات بدن، به تمامی شکل‌های ارتباط برقرار کردن غیرکلامی یا رفتاری گفته می‌شود که مرتبط با وضعیت و حالت‌های بدن انسان مانند طرز قرار گرفتن دست‌ها و پاها یا طرز ایستادن، راه رفتن، نشستن و خوابیدن و نیز حالت‌های مختلف چهره می‌شود.

شاید از خواندن آمار علمیِ در پی آمده تعجب کنید ولی به‌طورکلی در ارتباط با مشتری آرایشگاه (و مشتریان صنف‌های دیگر) کلماتی که به کار می‌برید 7 درصد، تُن صدا و لحن کلامتان 38 درصد و زبان بدنتان 55 درصد اثرگذار است؛ زیرا زبان بدن هر شخص، انعکاس احساسات درونی و واقعی او نسبت به کسی، چیزی یا موضوعی است.

در ضمن، طبق تحقیقات دانشگاه «هاروارد» (Harvard) ثابت شده که خانم‌ها در مقایسه با آقایان نسبت به زبان بدنِ انسان‌ها هوشیارتر و حساس‌ترند؛ پس نتیجه می‌گیریم که آموختن تکنیک‌های زبان بدن، ضرورت دارد و به‌طورکلی، ندانستن چنین تکنیک‌هایی باعث کاهش تعداد مشتریان خواهد شد.

اکنون به ذکر تکنیک‌های زبان بدن جهت مدیران محترم آرایشگاه و آرایشگران می‌پردازیم.

نحوه‌ی ارتباط با مشتری با استفاده از تکنیک‌های زبان بدن

هدف کلی از اجرای زبان بدن: زبان بدنِ شما باید از همان لحظه‌ی اول، حالتی پذیرا و مثبت داشته و باعث انتقال حس آسودگی و اطمینان از طرف شما به مشتریان آرایشگاه شود.

حرکات صورت

1 – لبخند بزنید: هرچند این کار در برخی روزها که اوضاع بر وفق مرادتان نباشد آسان نخواهد بود؛ ولی فقط هماهنگیِ واقعی چشمان و لب‌هایتان در هنگام لبخند زدن می‌تواند حس راستین صمیمیت را به مشتری انتقال دهد و در او نسبت به رفتار شما ایجاد علاقه و احترام کند.

  • تماس چشمی برقرار کنید: عدم برقراری تماس چشمی، بزرگ‌ترین خطا در ارتباط با مشتری است زیرا این حس را به مشتری انتقال خواهد داد که در آن لحظه شخص یا موضوع دیگری برای شما مهم‌تر از او است.هرگز این اشتباه را نکرده و با مشتریان آرایشگاه، تماس چشمی برقرار کنید؛ این امر از جنبه‌ی ارتباط با مشتری به معنای توجه و گوش دادن شما به او است.حتماً از تماس چشمی، بخصوص در ابتدای حضور مشتری استفاده کنید؛ تا او بتواند با شما شروع به صحبت کند و حتی در ادامه، از سلایق خود راحت‌تر حرف بزند.شاید بپرسید که میزان تماس چشمی در هنگام ارتباط با مشتری باید تا چه حد باشد؟ طبق اظهار متخصصان زبان بدن درزمینه‌ی آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی، این میزان تماس باید بین 60 تا 75 درصد از زمان ارتباطتان با مشتری باشد. در مورد میزان تماس چشمی بسیار دقت کنید و ابتدا نه از روی فرمولِ گفته‌شده بلکه از روی حالت مشتری‌تان تصمیم بگیرید؛ چون اگر تماس چشمی شما با مشتری کم باشد، او از جانب شما احساسِ به‌اصطلاح، کم‌محلی خواهد کرد و اگر هم زیاد تماس چشمی برقرار کنید، این حرکتتان شاید برای مشتری جای سوال شود؛ پس دقت کنید که در این مورد از افراط‌وتفریط بپرهیزید.

همین الان پکیج قرارداد های سالن زیبایی را دریافت کنید

2 – دقتِ خود در ارتباط با مشتری را به او نشان بدهید.

این‌که واقعاً متوجه مشتری باشید ولی او نتواند این موضوع را احساس کند؛ برایتان هیچ فایده‌ای نخواهد داشت؛ به این منظور حرکات بدن، مانند سر تکان دادن و اندکی خم شدن به طرف مشتری، می‌تواند توجهی که به او دارید را به‌خوبی منتقل کند.

زمانی که مشتری با شما صحبت می‌کند؛ از حرکاتی مانند متمایل شدن به عقب و گذاشتن دست‌هایتان در جیب‌های لباس خودداری کنید چون چنین حرکات بدنی، تأثیر منفی بر روی ارتباط با مشتری خواهند گذاشت و از طرف او نشانه‌ی عدم علاقه و توجه کافی شما تلقی خواهند شد.

برای این‌که مشتری به سخنانش ادامه دهد؛ گاهی با سه بار تکان دادن سر به سمت پایین (با ظرافت)، ادامه‌ی سخن گفتن او را تا حدی گارانتی خواهید کرد. این سخن، متکی بر آزمایش‌هایی است که محققان انجام داده و طی آن متوجه شده‌اند که اگر شنونده‌ای هنگام سخن گفتنِ گوینده، به شکلی که گفته شد سرِ خود را تکان دهد، فرد سخنگو سه تا چهار برابر بیش‌تر از حالت معمولی میل به سخن گفتن خواهد داشت.

3 – حالت و استیل یک متخصص را داشته باشید:

در نخستین دیدار مشتری با شما و یا در هنگام ارتباط با یک مشتری سختگیر، حرف اصلی را زبان بدن شما خواهد زد.

به‌عبارت‌دیگر، مشتری در اولین برخوردش با شما و یا یک مشتری سختگیر در لحظات حساس گفتگو، از حالت و رفتار و به‌طورکلی از زبان بدن شما پی به اعتمادبه‌نفس یا نگرانی‌تان خواهد برد.

حتماً لازم است که طرز پوششش و زبان بدن شما به مشتریانتان این حس را منقل کند که با یک متخصص درزمینه‌ی مدیریت سالن زیبایی و یا با یک آرایشگر حرفه‌ای روبرو هستند.

طبق نظر متخصصان زبان بدن، حرکات زیر نشانگر ضعف آرایشگر یا مدیر سالن در ارتباط با مشتری تلقی خواهد شد:

  • حالت خمیدگی قامت
  • حرکت شانه‌ها به سمت داخل و جلو (افتادگی شانه‌ها)
  • افتادگی چانه
  • ور رفتن با موهای سر
  • ور رفتن با جواهرات یا زینت‌آلات خود
  • گاز گرفتن (جویدن) ناخن

برای تبدیل احساسات منفی به احساسات مثبت و نشان دادن اعتمادبه‌نفستان، موارد در پی آمده را اجرا کنید:

  • صاف بایستید
  • وزن بدنتان را به‌طور متعادل روی دو پا تقسیم کنید
  • سرتان را بالا بگیرید
  • شانه‌هایتان را فراخ نگه دارید.

منبع (ترجمه و تلخیص):

lockhart

آموزش پیشنهادی

این مقاله را هم بخوانید

این ویدیوها را هم ببینید

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد